Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

18. 02. 2020. 08:49   >>  08:51 2

DONATORSKA KONFERENCIJA U BRISELI

Za obnovu Albanije 1,15 milijardi eura

Na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji "Zajedno za Albaniju" skupljeno je 1,15 milijardi eura, objavio je komesar za proširenje Oliver Varhelji. On je kao predsjedavajući donatorskom konfrencijom koju je u Briselu organizovala EU izjavio da je ponosan zbog cifre koja je skupljena za obnovu zemljotresom pogođene Albanije.

"Jaka poruka koju smo poslali albanskom narodu jeste da mi brinemo", naveo je Varhelji na svom Tviter nalogu.

On je najavio da će se vrlo brzo krenuti u primjenu skupljenih sredstava za rekonstrukciju i rehabilitaciju Albanije.

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da ni u najluđim snovima nije očekivao da će se na međunarodnoj donatorskoj konferenciji za saniranje posljedica prošlogodišnjeg zemljotresa u Albaniji prikupiti tako velika svota novca.

"Ovo je izvan mojih najluđih maštanja", izjavio je Rama na kraju konferencije, koja je održana u Briselu, prenosi Rojters.

Premijerka Srbije Ana Brnabić na donatorskoj konfrenciji u Briselu je rekla da je Vlada Srbije izdvojila dva miliona eura kao pomoć u rekonstrukciji zemljotresom pogođene Albanije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније