Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: R.B. ]

24. 02. 2020. 22:36 >> 22:34

ALBANIJA

Meta tužio ministra pravde i dva zvaničnika

Predsjednik Albanije Iljir Meta tužio je danas ministra pravde i dva visoka zvaničnika zbog kršenja Ustava. To je posljednji korak koji je preduzeo protiv vlade Socijalističke partije, koju optužuje da krši Ustav i ima veze sa organizovanim kriminalom.

Meta je optužio njih trojicu da su mu "otvoreno i na mafijaški način" preoteli ovlašćenja koja su mu kao predsjedniku dodijeljena Ustavom.

Rekao je i da traži od specijalnog tužioca da se pozabavi slučajem.

Meta je mislio na pitanje albanskog Ustavnog suda, prenio je AP.

Šest od devet mjesta u tom sudu je upražnjeno, nakon što je u postupku provjere utvrđeno da sudije nijesu mogle da dokažu da je sva njihova imovina stečena legitimno ili da su tokom karijere ispunjavali antikorupcijske i profesionalne standarde.

Pitanje popunjavanja mandata pretvorilo se u sukob među političkim strankama.

Iako bi predsjednik trebalo da bude ujedinjujući faktor u zemlji, Meta je pozvao na skup protiv vlade 2. marta, potez koji je podržala opozicija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније