Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.B. ]

26. 02. 2020. 18:09 >> 18:08
1

ZARAŽENA ŽENA

Prvi slučaj koronavirusa u S. Makedoniji

U Sjevernoj Makedoniji registrovan je prvi slučaj novog koronavirusa, izjavio je danas popodne ministar zdravstva Venko Filipče.

Novinarima je rekao da se razboljela jedna žena koja je prije mjesec dana bila u Italiji, a već dvije sedmice je bolesna.

"Inicijalno je tretirana u tamošnjoj zdravstvenoj ustanovi, ali nije testirana na koronavirus" i odmah po dolasku u Sjevernu Makedoniju je došla u Kliniku za infektivne bolesti u Skoplju, rekao je ministar.

"To mi daje za pravo da mislim da je kod nje inkubacija odavno prošla i da tokom putovanja nije predstavljaja opasnost da bolest prenese drugim ljudima. Ali, postupamo po svim protokolima što znači da se provjeraju svi koji su doputovali s njom", rekao je Filipče.

Svi ti putnici će kako je istakao ministar zdravstva, biti identifikovani, teatirani na odgovarajući način i stavljeni u 14-dnevnu izolaciju.

Filipče je istakao da nema mjesta za paniku.

Naveo je da je pacijentkinja oboljela od novog koronavirsa smještana u Kliniku za infektivne bolesti na odeljenje za izolaciju i ima odgovarajuće liječenje.

Direktor Instituta Sjeverne Makedonije za javno zdravlje, Žarko Karadžovski, rekao je da je ta pacijentkinja koja je oboljela od virsa "Covid-19", rođena 1970. godine, na teritoriji Skoplja i da je duže vrijeme boravila u Italiji.

Na konfernciji za novinare u Vladi Sjeverne Makedonije govorio je i premijer Oliver Spasovski koji je istakao da je "najvažnije to što je situacija pod kontrolom i sve državne službe su potpuno spremne da reguju na novonastale uslove".

"Zato vas uvjeravam da nema razloga za bilo kakvu paniku, jer je uspostavljena kontrola i sistemi su u potpunosto spremni", rekao je Spasovski.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније