Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Index.hr, Objavila: M.M.Lj. ]

27. 02. 2020. 09:12   >>  12:04 1

TROJE ZARAŽENIH

Hrvatska: 131 građanin na testiranju

Nakon što je juče potvrđen treći slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, oko 131 osoba tražila je testiranje na taj virus. Ponovljeni nalaz djevojke mladića koji je prvi zaražen koronavirusom u Hrvatskoj ponovno je negativan i otpuštena je iz bolnice, javlja N1.

Dvojica pacijenata izolovana u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, a jedan u Rijeci.

U Hrvatskoj je juče poslijepodne potvrđen i treći slučaj koronavirusa. Radi se o muškarcu koji radi u Italiji, a smješten je u Rijeci.

''Pacijent se očito zarazio u Italiji. Sprovedena je dijagnostika u Infektivnoj klinici. On će biti u izolaciji do ozdravljenja. Bolest je blagog tipa", kazao je za RTL Danas Krunoslav Capak iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

I njegova kćerka ima temperaturu i stavljena je u izolaciju, a tokom dana biće testirana.  

 Zaraženi blizanci su zajedno u sobi u zagrebačkoj Infektivnoj. Javili su se i ispričali kako su shvatili da su zaraženi i kakve simptome imaju.

"Nije mi na kraj pameti bilo da bih se mogao zaraziti. Čak i kad sam se vratio, i kada se počelo govoriti o širenju koronavirusa u Italiji, nisam mislio da bih mogao biti zaražen. Budimo realni, ko bi za sebe pomislio da je baš on taj prvi u zemlji koji će dobiti virus koji je globalna tema skoro dva mjeseca", rekao je za Jutarnji list prvi zaraženi koji se razbolio nakon boravka u Italiji.

U ponedjeljak su obojica trebali da budu na poslu.

“Oko 12 sati brat mi je poslao poruku kako se probudio s temperaturom 37,6 pa da nije otišao na posao", kazao je drugi brat.

Tako je sve počelo. Jedan pa drugi su prevezeni u Infektivnu kliniku.

"Ja, za razliku od brata, osjećam malo bolova u mišićima i zglobovima, ali ništa strašno. Temperatura mi je bila maksimalno 38, ali cijelo vrijeme je zapravo oko 37", rekao je.

Braća su rekla kako u Klinici za infektivne bolesti imaju svu potrebnu njegu, a prvi zaraženi je kazao kako osjeća nelagodu što je donio koronavirus u Hrvatsku.

Hotel Tomislavov dom i apartmani Snježna kraljica postali su juče poslijepodne karantin  za oboljele od koronavirusa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније