Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: RTS ]

22. 10. 2020. 11:21   >>  11:21 4

KANCELARIJA ZA KIM

Bez Beograda nema rješenja za Kosovo

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da bez Beograda nema rješenja za problem Kosova i da se sa jednostranim potezima ništa ne može postići.

Savjet bezbjednosti je ponovo duboko podijeljen oko misije Ujedinjenih nacija na Kosovu. Dok Zapad traži redefinisanje misije, Rusija se zalaže za opstanak Unmika u punom obimu. Taj zahtjev iznio je i šef srpske diplomatije Ivica Dačić, na sjednici posvećenoj stanju na Kosovu.

Petković kaže da je Srbija i dalje u mogućnosti da raspravlja o izvještajima o situaciji i položaju srpskog naroda na Kosovu uz sve tendencije da se prorijede ili ukinu. 

"Nakon 20 godina imamo priliku da govorimo i ukazujemo šta se dešava na Kosovu, da govorimo istinu o stradanju srpskog naroda u srcu Evrope, sada po prvi put u izvještaju generalnog sekretara UN možemo pročitati o kakvim opstrukcijama je riječ po pitanju rada Specijalnog suda", ukazao je Petković.

Prema njegovim riječima, "taj sud za zločine tzv. OVK kao i tužilaštvo su po zakonima tzv. Kosova, ali van su prostira Kosova".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније