Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 11. 2013. 12:21 >> 12:23
1

VUČKO MANOJLOVIĆ

Uhapšen bivši osuđenik na smrt

Najpoznatiji srpski osuđenik na smrt Vučko Manojlović uhapšen je zbog silovanja, prenosi ''Blic''.

Vučko Manojlović (68) je, poslije 27 godina u zatvoru, u februaru izašao na slobodu odlukom o pomilovanju predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

On je uhapšen zbog sumnje da je juče u svojoj kući silovao LJ.M.(48).

Manojlović je, zbog otmice i ubistva tužioca u Leskovcu, presudom Okružnog suda u Nišu 1985. osuđen prvo na kaznu zatvora od 20 godina. Vrhovni sud je 1986. godine preinačio u smrtnu kaznu.

Manojlović je više od 18 godina proveo u samici, tražeći da se smrtna kazna izvrši.

Odlukom tadašnjeg predsjednika Srbije Milana Milutinovića, smrtna kazna mu je 2002. zamijenjena sa 40 godina zatvora, da bi ga Nikolić pomilovao u februaru ove godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније