Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 11. 2013. 09:01 >> 09:13

TRI FAZE

Štrajk na zagrebačkom aerodromu

Radnici Aerodroma Zagreb danas kreću u štrajk. Odvijaće se u tri faze, a trajaće zavisno od ispunjenja zahtjeva.

Pod motom 'Gospodo, ne bu išlo' Koordinacija sindikata najavila je štrajk.

 

 

"Danas od 10 sati neće voziti komercijalni letovi, a izuzetak su vanredni slučajevi", najavio je predstavnik sindikata Ante Dujić.

Za štrajk radnici su se  odlučili nakon što su propali svi pokušaji mirenja s Upravom Aerodroma Zagreb, koncesionarom i Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, prenose hrvatski mediji. 

Problem je nastao u trenutku kada su u razgovorima s predstavnicima koncesionara saznali da se umjesto jedne firme osniva čak šest različitih preduzeća u kojima bi radnici Aerodroma Zagreb u budućnosti trebalo da rade. 

Sindikati očekuju da će se na štrajk odazvati više od 90% radnika Aerodroma Zagreb.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније