Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

17. 08. 2021. 23:18 >> 23:18

BIJEG OD TALIBANA

U Skoplje stiže 450 Avganistanaca

Vlada Sjeverne Makedonije saopštila je danas da je preuzela obavezu da prihvati 450 građana Avganistana, koji tu zemlju napuštaju nakon što su vlast osvojili talibani.

Kako se precizira, u ovom trenutku je preuzeta obaveza o prihvatanju 450 stanovnika Avganistana, zaposlene i žene i djecu zaposlenih u humanitarnim misijama, aktiviste organizacija za ljudska prava, novinare, prevodioce, studente, stipendiste, i građane koji su prethodnih 20 godina bili podrška Nato snagama.

Najveći dio od tih 450 Avganistanaca očekuje se da u Sjevernu Makedoniju stigne do kraja ove sedmice, zavisno od okolnosti na aerodromu u Kabulu, a njihov dolazak se koordinira sa američkom nevladinom organizacijom Nacionalni demokratski institut (NDI).

Vlada u Skoplju je odlučila i da građane Avganistana oslobodi troška za izdavanje viza, a troškove za njihov smještaj u nekom od hotela i motela u Sjevernoj Makedoniji u potpunosti će pokriti međunarodne organizacije i SAD, do odlaska u Ameriku ili neku treću zemlju.

Ističe se da Vlada Sjeverne Makedonije produžava sa intenzivnom koordinacijom sa savezničkim Nato snagama, sa ambasadom SAD u Skoplju i sa međunarodnim organizacijama u okviru "međunarodne spasilačke i humanitarne misije za prihvatanje i spasavanje avganistanskog civilnog i mirotvornog stanovništva".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније