Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ B.B. ]

17. 09. 2021. 17:09 >> 17:13
6

KURTI

Za sveobuhvatni sporazum Srbija mora da promijeni Ustav

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je danas da je za sveobuhvatni sporazum sa Srbijom neophodno da zvanični Beograd promijeni svoj pristup, odnosno "svoj zastarjeli Ustav", prema kome je Kosovo njen sastavni dio, prenio je Radio slobodna Evropa (RSE).

Govoreći o posjeti Kosovu specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Miroslava Lajčaka, Kurti je novinarima u Prištini rekao da je Lajčak počeo da razumije situaciju na Kosovu" i dodao da sastanak na visokom političkom nivou neće biti nastavljen prije 6. oktobra.

Lajčak je danas završio trodnevnu posjetu Kosovu, gdje se sastao sa visokim kosovskim zvaničnicima i opozicionim političkim partijama.

Na početku posjete on je rekao da je u Prištinu došao kako bi se zakazao datum za politički sastanak u Briselu.

Kurti je, međutim, nakon sastanka sa Lajčakom 15. septembra, poručio da je Kosovo ravnopravna strana u dijalogu, a ne tema o kojoj treba razgovarati, navodi RSE.

"Realnost se mora prihvatiti i mi moramo biti na usluzi građanima obje zemlje, kroz stabilan i primjenljiv sporazum, koji će biti fokusiran na međusobno priznavanje", rekao je Kurti.

Kako je danas najavljeno, Lajčak će posjetiti Beograd od 20. do 21. septembra.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније