Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

O.Z. [ Beta/B92/Anadolija ]

13. 10. 2021. 14:35 >> 15:07
16

IMA POVRIJEĐENIH

Sukobi na sjeveru Kosova zbog akcije policije

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, gdje živi većinsko srpsko stanovništvo, izvršena je akcija kosovske policije, a građani su bili na ulicama. Kako prenose lokalni mediji, građani su se suprostavili akciji policije puštanjem sirena iz vozila, ispaljeni su suzavci, a teško je ranjena jedna osoba. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Rašku, gdje će imati sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova.

Kako prenosi reporter Kosovo onlajna, kosovska policija koja je došla iz Južne Mitrovice upala je u jednu od gradskih apoteka kako bi provjerila kosovske carinske papire.

Nakon toga se narod okupio, izražavajući nezadovoljstvo pomenutom akcijom, a situacija je eskalirala kada je Kosovska policija počela da baca šok bombe i suzavac.

U Kosovskoj Mitrovici nekoliko vozila je zapaljeno. Sukoba je bilo i u Zvečanu, policija je koristila suzavac i šok-bombe. Nemira je bilo i na putu prema Zubinom Potoku, jvalaj RTS.

Desetine Srba povrijeđeno je od kojih je jedna osoba životno ugrožena, tokom sukoba sa pripadnicima specijalne kosovske policije, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Među desetinama povrijeđenih, upucan je i teško povrijeđen Srećko Sofronijević (36), čovjek kome se u hirurškoj sali u Kosovskoj Mitrovici bore za život. Direktor bolnice rekao je da je pogođen u grudi i da će mu izvaditi metak koji je zaglavjen u plućnom krilu. Do toga je dovelo divljaštvo (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija", kazao je Petković na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek kazao je da je pacijentu koji je upucan izvađen metak, krvarenje sanirano kao i da se nalazi na intenzivnoj njezi.

On je dodao da je drugi pacijent koji je zadržan primljen sa povredama grudnog koša.

Kosovo: Policijska operacija u borbi protiv šverca

Kosovska policija saopštila je da je započela policijsku operaciju "u cilju realizacije strateških ciljeva na sprječavanju krivičnih djela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe".

Kako prenosi portal Kosovo onlajn, kosovska policija navodi se u saopštenju da se akcija sprovodi u regionu Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Sjeverne Mitrovice.

"Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, a odnose se na provjere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni, poslovni prostor, skladišta robe... Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplijenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz", piše u saopštenju.

Kosovska policija je dodala da će u saradnji i koordinaciji sa nadležnim organima nastaviti sprovođenje svojih dužnosti i odgovornosti u cilju sprječavanja kriminalnih aktivnosti, sprječavanje krijumčarenja robe i uništavanje kriminalnih grupa.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније