Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 02. 2013. 08:42 >> 09:38

DOBRE VIJESTI

U stočnoj hrani u Srbiji nema aflatoksina

Naučni institut za veterinarstvo Srbije obavio analize stočne hrane iz "Jabuke" i PKB i utvrđeno je da u njoj nema povećanih vrijednosti aflatoksina, saznaje B92.

Prema rezultatima analize stočne hrane iz PKB-a i iz Fabrike stočne hrane "Jabuka" iz Pančeva, a u koje je B92 imao uvid, sve je u granicama normale, potvrđeno je iz ovog Instituta.

Ukupno je urađeno 29 uzoraka, a prisustvo aflatoksina u svim uzorcima je u dozvoljenim granicama, stoji u rezultatima Instituta za veterinarstvo.

Analizirani su sijeno, koncentrat, senaža, sojin griz, silaža kukuruza, miks hrana i sojine pogače. Rezultati su zadovoljavajući, jer je prisustvo aflatoksina u dozvoljenim granicama, kažu u Institutu za veterinarstvo.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede počelo je sa vanrednim kontrolama stočne hrane na farmama i u fabrikama, kao i analizama kukuruza iz robnih rezervi.

Vanredna kontrola biće obavljena na svih 76 farmi u Srbiji i ukoliko se utvrdi da je hrana dobra biće i dalje isporučivana farmama, rekao je ranijeministar poljoprivrede Goran Knežević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније