Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

13. 12. 2021. 11:51 >> 11:58

NEĆE PODRŽATI

Samoopredjeljenje protiv Zajednice srpskih opština

Poslanica pokreta Samoopredjeljenje Arbereša Krueziju-Hiseni, izjavila je da je taj pokret nepokolebljiv u svom protivljenju osnivanju Zajednice opština sa srpskom većinom.

Krueziju Hiseni je kazala da uprkos međunarodnim pritiscima, Samoopredjeljenje neće prihvatiti bilo kakvo uslovljavanje, iako se, kako  tvrdi, pokušava da se liberalizacija viznog režima poveže sa ZSO, prenose danas kosovski mediji.

Poslanica vladajuće stranke na Kosovu ističe da se neće žuriti s dijalogom Beograda i Prištine, jer "predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da unaprijedi svoju agendu pred tamošnje parlamentarne izbore". 

"Još jednom se vrši uslovljavanje u vezi Asocijacije, govore – ako to učinite, idete ka viznoj liberalizaciji, ali ovdje ne smijemo zaboraviti da smo stalno uslovljeni viznom liberalizacijom. To se nije desilo ni kada smo bili uslovljeni razgraničenjem, tako da ne treba prihvatati još jedno uslovljavanje, jer smo postigli pozitivne rezultate u pogledu ispunjavanja kriterijuma", kazala je Krueziju Hiseni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније