Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 02. 2013. 19:51 >> 19:46
1

MLIJEČNA AFERA

Makedonija: Ispravno domaće mlijeko

Mlijeko i mliječni proizvodi koji su proizvedeni u Makedoniji i nalaze se na tržištu sigurni su za upotrebu, saopštila je danas Agencija za hranu i veterinarstvo u Makedoniji, prenosi makedonska novinska agencija MIA.

Agencija za hranu i veterinarstvo je objavila inicijalne rezultate analize više od 20 uzoraka mlijeka. Sljedeće sedmice najavljena je analiza još 15 uzoraka na prisustvo aflatoksina.

"Testovi više od 20 uzoraka nisu dali pozitivne rezultate na prisustvo aflatoksina u količini većoj od dozvoljenih 0,05 mikrograma po kilogramu", izjavio je direktor Agencije za hranu i veterinarstvo Dejan Runtevski na konferenciji za novinare.

Uzorci za analizu uzeti su iz nekoliko makedonskih mljekara  - uključujući Bitolsku mljekaru, Zdravje Radovo, Alpi iz Tetova, Ideal Sipka, Bucen Kozjak.

Runtevski  je pozvao građane Makedonije da kupuju domaće proizvode za koje je "dokazano da su zdravi za upotrebu".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније