Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M. [ RTS ]

08. 03. 2022. 23:18 >> 23:38
5

OD ČETVRTKA

Srbija zabranjuje izvoz brašna, pšenice, kukuruza i ulja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od četvrtka biti zabranjen izvoz pšenice, brašna, kukuruza, ulja.

Vučić je kazao da je pripremljena odluka Vlade o izuzimanju carina na uvoz nafte iz trećih država, kako bi se osigurala puna snabdijevenost tržišta.

On je poručio da će Srbija imati dovoljno za sebe i region.

Vučić je u emisji Fokus na B92 istakao da mu sve što se dešava u svijetu liči na smak svijeta u ekonomskom smislu i tako razarajuće da za to nema lijeka.

Rekao je da Srbija drži čvrsto i kurs dinara, napominjući da Rojters večeras piše da se EU sprema za recesiju, a bio je planiran rast.

"Mi se nadamo rastu od plus četiri ili pet ali to nije realno ako se sve ovo ne završi sjutra, a neće", ukazao je Vučić.

Ocijenio je da se stvari brzo mijenjaju, a da se svi ponašaju kao da su u svetom ratu i ne razmišljaju o svojim interesima.

"Veoma smireno i odgovrno sam pristupao krizi", ukazao je Vučić navodeći da Srbija ima 13 milijardi deviznih rezervi plus zlatne rezerve, nema problema sa likvidnošću banaka, dinar je stabvilan i u ovim uslovima.

Na pitanje da li može da se očekuje dogovor Rusije i Ukrajine, kazao da bi volio da dođe do njega, da se tome nada, ali da u to ne vjeruje.

"Ne mogu da istupam kao politički analitičar, jer svaku moju riječ u različtim državama svijeta tumačiće kao da je moj zaključak, a ne analiza onoga što se zbiva. Ono što očekujem nesumnjivo je nastavak ruske ofanzive, snažnije u narednim danima. Nažalost volio bih da mogu da kažem da će uslijediti smirivanje tenzija i situacije", objasnio je on.

Vučić je kazao da je važno sada da se analizira šta će biti sjutra.

S tim u vezi kazao je da je u posljednjih 24 sata došlo do strašnih poremećaja koji će ostaviti velike posljedice i na Srbiju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније