Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 01. 2014. 11:56 >> 12:27
3

DORIZ ''ZNA''

Prijeti talas emigranata iz Jugoslavije

Britanska konzervativna političarka Nejdin Doriz izazvala je burne reakcije javnosti i brojne komentare nakon što je, gostujući u emisiji BBC-a, izjavila da Velikoj Britaniji prijeti veliki talas emigranata iz Jugoslavije.

Doriz je, u emisiji "Question time", u toku rasprave o labavim ograničenjima Evropske unije kad je riječ o prilivu imigranata iz Bugarske i Rumunije, neočekivano pomenula i Jugoslaviju, zemlju koja više ne postoji, prenio je britanski Independent.

"Još nije došlo do plimnog talasa imigranata, ali bi to moglo da se desi sjutra ili sljedeće godine, to ne možemo da znamo i upravo to je problem", istakla je britanska konzervativka i dodala: "Moglo bi da dođe do plimnog talasa imigranata iz Jugoslavije."

To je bio odgovor Nejdin Doris na pitanje jednog člana publike u studiju, inače Rumuna, koji je pitao da li će doći do popuštanja "rasističke retorike" u Britaniji, pošto se pokazalo da strahovanja o masovnom prilivu imigranata poslije 1. januara, kad je tržište rada EU otvoreno za radnike iz Rumunije i Bugarske, nijesu ostvarena.

Lapsus Dorizove je juče bio hit i na Tviteru, pa je jedan korisnik napisao: "Nejdin Doriz očito nije fan Evrovizije", a drugi: "Poruka za Nejdin Doriz: Jugoslavija već neko vrijeme ne postoji. Raspad je uzrokovao neke nemire, ali izgleda da vi to nijeste ni primijetili."

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније