Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 03. 2014. 18:42 >> 18:42
1

MUP RS

Bombaški napad nema obilježja terorizma

Načelnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka, Mladen Marić isključio je mogućnost bilo kakvog terorističkog napada, dodavši da se radi o ličnim motivima koji su proizašli iz sukoba poginulog vozača autobusa i napadača.

CJB Banja Luka još uvijek napadača vodi kao N. N. lice, ali su potvrdili da tragaju za osobom čije su fotografije danas ranije objavljene u medijima. Naime, banjalučki mediji su objavili fotografiju napadača uz navode kako se radi o Željku Stevanovniću (50).

"Apelujemo na sve koji imaju bilo kakva saznaja o počiniocu ovog bombaškog napada da se jave najbližoj policijskoj stanici radi davanja iskaza", kazao je Marić.

On je dodao da je u autobusu preduzeća Autoprevoz bilo svega 10-ak putnika u vrijeme bombaškog napada, te kazao da je napadač lice koje je ranije evidentirano kao "lice sa duševnim poremećajem". Marić je potvrdio da je u toku dana policija pretresla prodičnu kuću u banjalučkom naselju Lazarevo. On je takođe rekao i da je riječ o osobi koja je ranije prijetila ubijenom vozaču.

Inače, svi autobusi Autoprevoza imaju videonadzor, ali još nije potvrđeno da li je on bio uključen u autobusu koji je bio meta bombaškog napada. Policija je, kako saznaje AA, izuzela snimke svih videokamera koje se nalaze u blizini mjesta napada i ti snimci će poslužiti u daljoj istrazi.

Podsjetimo, nepoznati napadač je jutros oko 10 sati i 45 minuta, na autobuskoj stanici u Ulici Knjaza Miloša u Banjoj Luci, bacilo ručnu bombu u autobus gradskog saobraćaja pri čemu je poginuo vozač autobusa Boro Topić, a dva lica lakše povrijeđena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније