Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

К. Ј. [ Mina ]

06. 08. 2023. 19:32 >> 19:33
1

HRVATSKA

U nekim opštinama proglašeno vanredno stanje

Nivo Save i dalje raste u opštini Rugvica, u kojoj je proglašeno vanredno stanje zbog odbrane od poplava, a pojedine tačke su kritične, rekao je načelnik te opštine Mato Čičak, koji se nada da će uskoro nivo vode početi da pada.

„Neke tačke su kritične, trenutno se rade boks barijere, nadamo se da će uskoro početi da pada nivo Save i da ćemo ovu noć provesti mirno i da neće biti problema, mada je za taj dio nasipa potencijalno velika opasnost“, rekao je Čičak Hini.

Čičak je istakao da je na nasipu trenutno više od 400 ljudi, vatrogasaca, lovaca, članova raznih udruženja i mještana.

Uprava civilne zaštite izvijestila je da je danas u podne uvedeno vanredno stanje odbrane od poplava zbog porasta vodostaja Save na 923 centimetra na merodavnom vodomjeru Rugvica, s tendencijom daljeg rasta.

Opština na svojom mrežnoj stranici je navela da se vanredno stanje proglašava kad Sava dostigne nivo od 920 centimetara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније