Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 04. 2014. 21:24 >> 21:24
2

BUDUĆA VLADA

Tadić: Može Vučić, ne i SPS

Predsjednik Nove demokratske stranke Boris Tadić poručio je da se nacionalni i strateški ciljevi njegove stranke i SNS-a ne razlikuju i da je spreman na razgovor o načinu na koji bi se ti ciljevi ostvarili. Tadić je kazao i da bi za njegovu partiju ulazak u vladu sa socijalistima bio kontraproduktivan.

 

"Ključno pitanje danas je način ostvarivanja tih ciljeva i o tome smo spremni da razgovaramo sa SNS-om, a uslov za saradnju je da se sa ciljevima složimo. Odabir načina dolaska do cilja danas je ključan za konačan uspjeh. To se prije svega odnosi na pitanja ekonomske i socijalne politike, investicionu politiku i način sprovođenja sektorskih reformi, ključnih za dalji proces evrointegracija", rekao je Tadić Tanjugu.

Prema njegovim riječima, reforme kao uslov koji pred Srbiju postavlja EU predstavljaju samo formalni okvir za reforme koje su državi neophodne za dalji održivi razvoj, a NDS može biti samo dio vlade koja sprovodi takvu politiku.

"I dalje stojim pri stavu da SPS ne može, ni na koji način, da pozitivno doprinese budućoj Vladi Srbije i da je ulazak u vladu s tom strankom kontraproduktivan. Ukoliko je učešće SPS-a u vladi 2008. godine bilo korisno zbog postizanja istorijskog nacionalnog dogovora o strateškoj orijentaciji Srbije prema članstvu u EU, danas ta stranka ničim ne može doprinijeti pregovaračkom procesu kojim se ostvaruje taj cilj", rekao je Tadić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније