Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ R.B. ]

19. 12. 2023. 20:54 >> 21:03
Čitaj mi:

PRIJAVLJENE NEPRAVILNOSTI

SAD poziva Srbiju da odgovori na zabrinutosti u vezi s izborima

SAD su danas pozvale Srbiju da odgovori na zabrinutosti u vezi s organizovanjem parlamentarnih izbora održanih u nedjelju, za koje je OEBS naveo neregularnosti.

"Voljeli bismo da Srbija radi sa OEBS-om da odgovori na te zabrinutosti", rekao je novinarima portparol Stejt departmenta Metju Miler.

"Neregularnosti koje su prijavili OEBS i drugi izborni posmatrači, treba da budu ispitane, a nasilje prema izbornim vlastima, novinarima i akreditovanim posmatračima je neprihvatljivo", dodao je Miler.

U prehodnoj izjavi o izborima u Srbiji Miler u ponedjeljak nije komentarisao navode o izbornim neregularnostima izjavivši da se SAD raduju "nastavku saradnje sa sljedećom Vladom Srbije na jačanju demokratskog upravljanja i vladavine prava i unapređenja regionalne stabilnosti".

Međunarodni posmatrači koji predstavljaju Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Savjet Evrope i Evropski parlament naveli su u ponedjeljak u Beogradu da je na zborima u Srbiji bilo nepravilnosti, uključujući kupovinu glasova, a u kampanji koja im je prethodila da su uočeni ozbiljni problemi, kao što su pristrasno izvještavanje u medijima i dominacija šefa države i vladajuće stranke.

Miler je danas ponovio da Vašington "i dalje poziva" Srbiju da "učini da se smanje tenzije" sa Kosovom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније