Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 06. 2014. 13:22 >> 13:24
2

VUČIĆ BRANI MINISTRA

Naučnici glupi, Stefanović doktor

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio da je obrazloženje tri naučnika da je doktorat ministra unutrašnjih poslova, Nebojše Stefanovića plagijat, najgluplje koje je ikad čuo.

 

"Mene pitanje navodnog plagijata veoma zanima. Završio sam državni Pravni fakultet sa najvišim ocjenama i mislio sam da znam nešto iz te oblasti, ali gluplje obrazloženje nikad nijesam čuo", rekao je Vučić i dodao da se sa tom konstatacijom složio i ministar prosvete Srđan Verbić.

"Mislim da stručna javnost treba da ocijeni da li se radi plagijatu ili ne", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je dodao da niko ne zna na osnovu čega su ta trojica naučnika zaključila da je Stefanovićev rad plagijat.

Vučić je rekao da je taj napad, ako je već neko želio da napadne Stefanovića, mogao da bude i mnogo pametniji, ali, dodao je, izgleda da je danas popularno to raditi na taj način.

A na pitanje da li će ministar podnijeti ostavku ako se utvrdi da je Stefanovićeva disertacija ipak plagijat, Vučić je rekao: "Nebojša će u tom slučaju sigurno znati šta treba da uradi".

Prema Vučićevim riječima, obaveza države da obezbijedi uslove za rad i svih nevladinih organizacija civilnog društva i da će to važiti i za povjerenika za informacije Rodoljuba Šabića i zaštitnika građana Sašu Jankovića, kao i na primjer, Agencije za borbu protiv korupcije, iako, kako je rekao, odatle nije bilo pritužbi do sada.

Na sajtu Peščanik u nedjelju je objavljen tekst Uglješe Grušića (docent, Univerzitet u Notingemu), Branislava Radeljića (vanredni profesor Univerzitet Istočni London) i Slobodana Tomića (doktorant, Londonska škola ekonomije i političkih nauka) u kojem tvrde da postoje ozbiljne indicije da u Stefanovićevom doktorskom radu ima mnogo plagijata.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније