Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ N1 ]

01. 05. 2024. 18:31 >> 18:38
Čitaj mi:

NAREDNIH DEVET MJESECI

Građanima Kosova i Albanije olakšana procedura prelaska zajedničke granice

Primjena sporazuma Vlada Kosova i Albanije, prema kojem će građani Albanije i Kosova po ubrzanim procedurama prolaziti kroz zajedničku granicu, stupila je danas na snagu i trajaće narednih devet mjeseci. Taj period olakšanog kretanja ranije je trajao tokom četiri ljetnja mjeseca.

 

Carinarnica Morina, kako navode prištinski mediji, jutros se suočila sa velikim prilivom putnika sa Kosova, koji su putovali u Albaniju na proslavu 1. maja i korišćenje nekoliko slobodnih dana.

Samo u prvim satima današnjeg dana u Albaniju je sa Kosova ušlo oko 5.000 građana Kosova, sa 3.000 malih vozila i desetinama autobusa.

Prema sporazumu, od 1. maja do 30. septembra i od 1. novembra do 28. februara biće olakšana procedura prelaska i provjere na mjestu Morina, kod Vrbnice, koja je inače najveći granični prelaz između Kosova i Albanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније