Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ Beta ]

07. 05. 2024. 19:28 >> 19:28
1
Čitaj mi:

MINISTRI SAOPŠTILI

Ruski hakeri napali sajtove kosovskih institucija 

Ruski hakeri su napali sajtove kosovskih institucija, Predsjedništva i kabineta premijera, ali su sajtovi brzo osposbljeni, saopštio je ministar odbrane Ejup Maćedonci.

"Grupa ruskih hakera je pokrenula sajber-napad na Kosovo kao osvetu za moju izjavu podrške Ukrajini", izjavio je Maćedonci, prenosi Beta. 

U tekstu ruskih hakera pominje se govor tog kosovskog ministra koji je, po njihovim riječima, rekao da je "Kosovo spremno da ponudi vojnu pomoć Ukrajini".

"Kosovo je spremno da se pridruži kolektivnim naporima za podršku odbrani Ukrajine. Trebalo bi više da razmišljaju o ovome", napisali su hakeri na ruskom, pominjući ministra Maćedoncija.

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala je saopštila da "Rusija izvodi hibridni napad na Kosovo".

Gervala je na mreži "Iks" rekla da "ruski hibridni napad na Kosovo" dolazi nakon najave podrške Kosova Ukrajini vojnom opremom.

"Rusija danas na hibridni način napada Kosovo posle naše najave podrške vojnom opremom Ukrajini radi njene opravdane odbrane od genocidne ruske agresije. Iz genocida Srbije nad Kosovom znamo da samo vojna sredstva zaustavljaju genocid", napisala je Gervala.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније