Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 07. 2014. 11:10 >> 11:11

4 MJESECA

Vođa ''Obraza'' u kućnom pritvoru

Zbog širenja rasne i druge mržnje prema LGBT populaciji i nevladinim organizacijama Labris i Gay straight alijansa, predsjednik ''Obraza'' Mladen Obradović od danas je u četvoromjesečnom kućnom pritvoru.

Vođa ''Obraza'' od danas je u kućnom pritvoru, po presudi Apelacionog suda, zbog širenja rasne i druge diskriminacije pred otkazanu Paradu ponosa, u septembru 2009. godine.

Apelacioni sud je zaključio da će se kaznom od četiri mjeseca kućnog zatvora u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja i izricanja krivičnih sankcija, uvažavajući činjenicu da je Obradović student, kao i njegove porodične prilike (ima ženu i dijete).

Obradović je osuđen jer je, od 13. do 20. septembra 2009. godine, kao sekretar Udruženja građana Otečenstveni pokret – Obraz ''širio i predstavljao ideje koje zagovaraju diskriminaciju zasnovanu na ličnom svojstvu – seksualnoj orijentaciji i nasilju protiv lica, pripadnika Organizacije za lezbejska ljudska prava Labris, Udruženja Gay straight aliansa, odnosno pripadnika LGBT populacije''.

''Obraz'' je 2012. godine, odlukom Ustavnog suda Srbije, zabranjen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније