Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 08. 2014. 09:35 >> 09:35
2

I BESPLATNU STRUJU

Hrvatska od Srbije traži dvije milijarde eura

Hrvatska od Srbije traži dvije milijarde eura na ime duga po osnovu ulaganja u Termoelektranu Nikola Tesla (TENT) u Obrenovcu i ovo pitanje vlasti u Zagrebu uskoro bi trebalo i zvanično da pokrenu.

To je Novostima potvrdio jedan od direktora u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP).

Hrvatska strana poziva se na navodna svoja ulaganja u TENT prije raspada Jugoslavije, a koja su, prema njihovim računicama, oko 120 miliona eura.

U HEP-u su izračunali da bi ta investicija, zajedno sa kamatama, danas vrijedila oko dvije milijarde eura i otuda će se tolika cifra naći na zahtjevu koju bi uskoro mogao da stigne u Beograd.

Hrvati od Srbije namjeravaju da traže i besplatnu struju za njihovu godišnju potrošnju.

U Vladi Srbije i Elektroprivredi (EPS) nijesu željeli javno da komentarišu ove nove zahtjeve. Kako je nezvanično saopšteno, riječ o političkom pitanju koje se otvara za tamošnju partijsku upotrebu.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније