Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 09. 2014. 17:30 >> 20:05
2

TRAŽE NAPREDAK

Han: Nema proširenja u narednih 5 godina

Predloženi evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Johanes Han, rekao je da neće biti nikakvog proširenja EU tokom petogodišnjeg mandata ako on postane komesar odgovoran za tu oblast.

Govoreći na saslušanju u Evropskom paralmentu, Austrijanac je rekao da se ni jedna nova država neće pridružiti evropskom klubu u ovoj dekadi.

Han nije rekao da to znači da će proces proširenja biti zaustavljen, već da će se proces pregovora nastaviti sa državama kao što su Crna Gora i Srbija, prenosi RSE.

Govoreći o Zapadnom Balkanu, Han je rekao da ovaj region ne može biti prazno mjesto u Evropi kada je riječ o transportu i energetskoj infrastrukturi, podvlačeći da će EU nastaviti da radi na povezivanju zemlja regiona.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније