Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 03. 2013. 18:53 >> 18:53
1

RAZVOJNA BANKA-HAPŠENJA

Vasin:"Obračun s pokrajinom preko RBV"

Zahtjevi za ostavkom Vlade Vojvodine, nakon hapšenja u vezi sa Razvojnom bankom Vojvodine, pokazuju da je riječ o "političkom obračunu", kaže vojvođanski sekretar za privredu, Miroslav Vasin.

"Zahtjevi za ostavkama članova Vlade Vojvodine, koji su uslijedili odmah nakon privođenja, uvjeravaju nas da je u pitanju politički obračun sa legitimno izabranom većinom u Skupštini Vojvodine i Vladi Vojvodine", naveo je Vasin u saopštenju.

 

Pokrajinski odbor Srpskog pokreta obnove zatražio je danas, nakon hapšenja tri osobe iz RBV, da predsjednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić podnese ostavku i da budu raspisani prijevremeni pokrajinski izbori.

Policija je danas saopštila da je uhapsila tri osobe iz vrha RBV, osumnjičene da su tu finansijsku instituciju oštetile za više od 20 miliona eura.

Razvojna banka Vojvodine saopštila je danas da nije pričinjena šteta u poslovanju te banke, jer je izvršni postupak u toku, a ovlašćeni procjenitelj je u izvršnom postupku naplate kredita i izdatih garancija pozitivno procijenio njihovu naplativost.

Miroslav Vasin je u saopštenju naveo da su hapšenja uslijedila nakon nekoliko mjeseci "političke i tabloidne represije". "Kampanja koja se vodi protiv RBV, u pokušaju da se njeno poslovanje, a sa njom i Vlada Vojvodine, kriminalizuju, danas su dobili epilog u privođenju tri bivša rukovodioca. Ovo se radilo tako što se Razvojna banka vezivala za poslovanje i probleme Metals banke, a u medijima su danima najavljivane istrage i hapšenja", piše u saopštenju.

Dodao je da Vlada Vojvodine "neće nikome suditi prije suda", i nikoga proglašavati krivim dok se to ne dokaže.

"Neophodno je utvrditi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem, o kom se istraga mora voditi u nadležnim institucijama, a ne u tabloidima, niti je mogu voditi političke stranke i njihovi funkcioneri", piše u saopštenju.

Dodao je da će epilog ovog slučaja dokazati da li je RBV imala isti tretman kao i ostale banke u državnom vlasništvu, ili su određeni nivoi vlasti činili sve da bi ona bila kompromitovana i uništena.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније