Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Agencije ]

27. 04. 2015. 21:31 >> 23:17
30

NAPAD U ZVORNIKU

Policajac ubijen, ubica vikao "Alahu ekbar"

Nerdin Ibrić (24) ubijen je večeras u Zvorniku, nakon što upao u policijsku stanicu u tom gradu i ubio jednog policajca, a dvojicu ranio. Nerdin Ibrić je iz Tuzle, a mediji pišu da je bio pripadnik vehabijskog pokreta. On je u policijsku stanicu upao sa puškom pumparicom, pucao u policajce i, kako prenose bosanski mediji uzvikivao "Alahu ekber!" (Alah je veliki). Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da se u Zvorniku desio teroristički akt, a sa njim se složio i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić. Ranjeni policajci su van životne opasnosti.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da večerašnji napad na policijsku stanicu u Zvorniku teroristički akt iz vjerskih i terorističkih razloga.

On je kazao da obavještajne strukture u BiH nijesu imale nikakve podatke o pripremi terorističkog napada, zbog čega Republika Srpska ne može da računa na obavještajne izvore BiH.

"Nije bilo nikakvih podataka o terorističkom napadu. To samo govori koliko bezbjednosna struktura u BiH funkcioniše, i koliko ima potencijalnih terorista-spavača koji su u svakom trenutku spremni da bilo gde naprave teroristički akt", rekao je Dodik, prenosi Beta.

Kako su prenijeli banjalučki mediji, on je ocijenio da je napad na policijsku stanicu "napad na institucije sistema" i da "sigurno nije individualan čin, mada će svi pokušati da to prezentuju na taj način".

Bez obzira što je pojedinac izvršio napad, ocijenio je Dodik, on je morao da negdje bude obučen za to.

"Očigledno je da je tu riječ o napadu iz vjerskih i terorističkih razloga, i da je ovo teroristički akt", ukazao je on.

Dodik je najavio da će poslije ovog terorističkog čina Republika Srpska morati da još jednom stavi na dnevni red svoju bezbjednosnu strukturu.

Mektić: BiH pred ozbiljnim problemom

U Zvorniku se desio klasičan teroristički akt sa najgorim mogućim posljedicama, a to je smrt jednog policajca i ranjavanje nekoliko njegovih kolega. Mi se sada definitivno htjeli priznati ili ne, nalazimo pred ozbiljnim problemom, zvani terorizam u Bosni i Hercegovini, izjavio je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

“Jedino pitanje koje je sad pred nama jeste 'da li će terorizam pobijediti ili ćemo mi pobijediti terorizam'. Ovo je što se desilo večeras u Zvorniku težak oblik, da nije mogao biti teži, jer su pali ljudski životi. U opasnosti je država BiH jer nam je najavljen ovim činom klasičan oblik borbe protiv države, kroz terorističke aktivnosti”, naglasio je Mektić, prenosi Anadolija.

On je istakao da će Ministarstvo bezbjednosti BiH i sve policijske agencije BiH staviti na raspolaganje sve svoje resurse u borbi protiv terorizma i terorističkih aktivnosti. U tom kontekstu naglasio je da će Ministarstvo bezbjednosti BiH preduzeti sve neophodne radnje na koordinaciji aktivnosti koje će se adekvatno suprotstaviti napadima koji znače terorističke aktivnosti.

Vijeće ministara BiH na posljednjoj sjednici na prijedlog Ministarstva bezbjednosti donijelo je odluku o uspostavi radne grupe za izradu prijedloga strategije BiH za prevenciju i borbu porotiv terorizma za period od 2015. do 2020.

Naoružani napadač usmrtio je večeras hicima iz vatrenog oružja jednog policajca dok je dvojicu ranio, ušavši prethodno u objekat PU Zvornik u tom gradu.

Napadač na policijsku stanicu je Nerdin Ibrić (24) , potvrdio je večeras Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Ubijen napadač na policijsku stanicu

Portparolka Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović potvrdila je novinarima da je večeras poslije 19 sati u policijsku stanicu u Zvorniku upao naoružan čovjek i zapucao.

Kako je javila Srna, ubijeni napadač je u prostorije policijske stanice uletio uzvikujući "Alahu ekber!".

"Ubio je jednog policajca, a dvojicu ranio. Napadač je potom ubijen, a povrijeđeni policajci prevezeni su u bolnicu", kazala je ona.

Jedan od ranjenih ima povrede u predjelu grudnog koša. Ranjeni policajci nijesu životno ugroženi, zasnaje Klix.ba.



Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније