Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 05. 2015. 10:01 >> 13:01
2

SKOPLJE

Narednih 20 dana svakodnevni protesti

Ispred zgrade Vlade u Skoplju u narednih 20 dana svakodnevno će biti organizovani protesti pod sloganom "Pravda za Martina Neškovskog", najavljeno je danas na društvenim mrežama.

Podsjetimo, juče je došlo do sukoba demonstranata i policije, u kojima je dvadesetak ljudi povrijeđeno,  nakon što je lider najveće opoziciome stranke Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev objelodanio da je Martina Neškovskog (22) u junu 2011. ubio policajac Igor Spasov na dužnosti tokom proslave izborne pobjede VMRO-DPMNE, što je vlast sakrila od javnosti. Spasov je već osuđen na zatvorsku kaznu od 14 godina zatvora zbog tog ubistva, ali je, do sinoć, zvanična verzija bila da je Zaeva ubio dok se nalazio van dužnosti.

"Dan je bio dug, ispunjen gnijevom i pravdom. Policija je tukla, jurila i hapsila svoj narod, poslala je vodene topove i pendreke. Danas smo saznali da smo sve ove godine bili na pravoj strani. Da se izborimo za život! Svaki dan u 6! Vidimo se sjutra", navodi se u pozivu objavljenom na "Fejsbuku".

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније