Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 07. 2015. 19:05 >> 18:56
5

NA KORAK OD ZAKONA

Formira se Vojska Kosova

Zakonodavna komisija Skupštine Kosova prihvatila je ustavne amandmane koji omogućuju usvajanje Zakona o Oružanim snagama Kosova i njihovo formiranje.

Za usvajanje amandmana glasalo je sedam članova komisije, dok su protiv bile poslanice Milena Limičević iz Srpske liste i Doruntina Maloku iz Demokratskog saveza Kosova.

Maljoku je glasala protiv amandmana pošto je u njima riječ o Oružanim snagama Kosova, dok je ona tražila da armija ima naziv Oružane snage Republike Kosovo, kako su se zvale oružane formacije bliske vladi u egzilu Bujara Bukošija, tokom rata na Kosovu 1998-99. godine. 

Članovi komisije su pozvali Vladu da odmah procesuira predlog Zakona o OSK, dok su od Predsjedništva Skupštine Kosova zatražili da ustavne amandmane stavi na dnevni red sljedeće sjednice, kako bi Kosovo imalo Oružane snage prije ljetnjih odmora. 

Stvaranju OSK se protivi zvanični Beograd i Srpska lista. 

Za usvajanje amandmana potrebna je dvotrećinska većina poslanika Skupštine i dvotrećinska većina poslanika iz redova nacionalnih manjina.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније