Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

09. 02. 2016. 21:51 >> 21:37

U JUTARNJEM

O tužilačkoj etici, knjigama, boksu...

U Jutarnjem programu o kodeksu tužilačke etike, svrsi donošenja Etičkog kodeksa državnih tužilaca i uspostavljanju etičkih principa razgovaramo sa Veselinom Vučkovićem, državnim tužiocem u Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore.

Državni tužioci kao nosioci funkcije gonjenja počinilaca krivičnih djela i drugih zakonom propisanih kažnjivih djela koja se gone po službenoj dužnosti, imaju visoku odgovornost.

Od nesumnjive važnosti su moralna načela i pravila kojih se državni tužioci moraju pridržavati u vršenju funkcije i svom ukupnom ponašanju.

U nastavku:

- Tema Jutarnje ordinacije: polno prenosive bolesti bez simptoma. 12. februara se obilježava Svjetski dan seksualne i reproduktivne svijesti sa ciljem da se utiče na stavove stanovništva vezane za očuvanje i unapređenje polnog i reproduktivnog zdravlja. Tim povodom i govorimo o polnoprenosivim bolestima čije zanemarivanje može ozbiljno ugroziti zdravlje. Na vaša pitanja odgovara dr Predrag Jovović, ginekolog-akušer.

- Govorimo o "Zimskom salonu knjige" , manifestaciji koja je u slavu knjige i dobrih pisaca počela 27. januara a završava se u utorak, 10. februara. O tome sa koliko uspješnosti je protekao ovogodišnji "Salon knjige" i kakvu posjećenost bilježi, razgovaramo sa Milenom Jovović, PR "Nove knjige".

-British Council predstavlja festival britanskog filma "Film and Chips" koji će se po prvi put održati u Crnoj Gori od 11. do 14. februara. Publika bioskopa Cadmus Cineplexx u Budvi pogledaće sedam ostvarenja, dok će u podgoričkom Cineplexx-u biti prikazana četiri filma novije britanske produkcije. Cilj festivala je da predstavi najnovije tendencije u britanskom filmu, kao i autore mlađe generacije. Festival se realizuje u saradnji sa Britanskom ambasadom u Podgorici, a prijatelj festivala je RTCG.

- Najavljujemo promociju knjige "Bolest trava zavičajnih" autora Safeta Hadrovića Vrbičkog . Promocija je najavljena za srijedu veče 10. februar, u 19 sati, u KIC-u "Budo Tomović". Gost Jutra, pisac Safet Hadrović Vrbički. Ujedno se osvrćemo i na knjigu "Univerzalne i zavičajne refleksije u književnom djelu Ismeta Rebronje", koja je nastala kao zbir radova okruglog stola održanog na Festivalu priče "Zavičajne staze", Bihor 2015. O tome govori koordinator bihorskog festivala priče, Dino Račić.

- U uključenju koleginice Bojane Čađenović o koncertu Crnogorskog simfonijskog orkestra u srijedu, 10. februara sa početkom u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta. Pod upravom gostujućeg dirigenta Marka Korovića, istaknutog francuskog umjetnika mlađe generacije biće izvedena remek-djela francuske klasične muzike iz XIX vijeka. Najavljujemo i pozorišnu predstavu "Pogled s mosta" u režiji Milana Karadžića, a u produkciji Gradskog pozorišta.

- Reprezentativac Kik boks saveza Crne Gore Emil Pupović predstavljaće našu državu na predstojećem Evropskom kupu u kik boksu pod nazivom „Karlovac Open“, gdje će se boriti kao senior u disciplini Full Contact, kategorija do 71 kg. Gosti u studiju takmičar Emil Pupović i njegov trener Enis Pupović.

-Muzički gost Jutra crnogorski pop-rok pjevač Petar Dević.

-Uz servisne informacije, aktuelne priloge, priče sa terena, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Hronika, Vodič događaja iz kulture....

Urednice emisije: Olivera Simunović, Zorica Vukić
Voditelj : Ana Šofranac
Urednik redakcije: Aleksandar Mirković
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније