Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

25. 06. 2016. 21:52 >> 21:34

TEMA JUTRA

Sve više mladih među aktivnim pušačima

Prema novom istraživanju povećan je broj mladih osoba među aktivnim pušačima, više dječaka, manje djevojčica. Konstantna edukacija kao i primjene zakona, poreska i cjenovna politika, metode su kojima se može smanjiti broj konzumenata duvanskih proizvoda, ističe za naš program prof. dr Agima Ljaljević iz Instituta za javno zdravlje.

U nastavku:

U toku je islamski vjerski praznik, mjesec Ramazana, tokom kojeg emitujemo inserte iz dokumentarnog filma “Arabeskna zora”, u kojem su predstavljene džamije širom Crne Gore, a po scenariju podgoričkog imama Džema Redžematovića. Ovog puta priča o bogomolji i spomeniku kulture - Husein pašinoj džamiji u Pljevljima.

Na Međunarodnom kongersu savremene tradicionalne medicine i duhovne prakse, prim. dr Smajo Šabotić, sa svojim timom, predstavio je nekoliko značajnih naučnih radova o kojima ćemo govoriti u Jutarnjm programu. Od međunarodnog udruženja Crvenog Krsta (International Union Of Red Cross) sa sjedištem u Londonu dr Šabotić je  dobio orden za vidan doprinos poboljšanja psihičkog i fizičkog  zdravlja nacije i popularizaciju tradicionalnih metoda liječenja. Ugostićemo i Zlatka Šabotića, studenta druge godine medicine, autora Score rizika za infarkt srca i kompjuterskog programa koji može izračunati snagu i težinu srca.

Govorićemo i o Konkursu za dodjelu nacionalnih stipendija za izvrsnost za magistarske, doktorske i postdoktorske studije koji ističe 6. jula 2016. godine , koji su raspisali Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke. Najavićemo i emisju “Dobar dan školo” koju naša kuća realizuje sa Ministarstvom prosvjete. Naša gošća biće pr menadžerka Ministarstva mr Marija Jovović.

Crna Gora i Austrija imaju odličnu saradnju ne samo na ekonomskom i političkom već i na vojnom nivou saopštio je austrijski ministar odbrane tokom boravka u Crnoj Gori, koju je zabilježila ekipa Jutra. Nakon posjete kasarni u Danilovgradu sa ministarkom Milicom Pejanović Đurišić dogovorio je saradnju naše dvije zemlje kroz projekte obuke i obrazovanja naših vojnika. Prvi čovjek austrijske vojske podržao je put naše zemlje u NATO, i istakao da će kroz članstvo u toj organizaciji saradnja naše dvije zemlje biti na još većem nivou.

Ekipa sa terena izvještavaće uživo iz Zavoda za Hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore. Nakon toga naša ekipa  seli se na Cetinje, te ćemo imati priliku da vidimo kako protiče svečanost povodom 80. godišnjice Belevederskih demonstracija u kojima je poginulo šest ,a ranjeno 16 demonstranata.

U redovnoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće brancin u foliji.

Druženje sa nama biće vedrije i veselije i uz “Dječije jutro”, koje priprema Redakcija programa za djecu. Emitujemo ga u 10.15h.

Muzički gost Jutra biće Rajo Simonović.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, rubrike: Dogodilo se na današnji dan, priče sa portala RTCG.ME, Kulturni vodič, Pitalica, Fitnes, Slike dana,Šoubiznis, Meridijani, Ukusi Jutra.

 

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније