Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 01. 2017. 22:10 >> 22:25

U JUTARNJEM

O fenomenu komunikacije

Tema Jutra: Nivoi svijesti komunikacije. Da li su vam poznate situacije u kojima pri komunikaciji sa drugom osobom sve teče i odlično se razumijete, dok ponekad niti vi razumijete osobu s kojom komunicirate niti ona vas i kao da komunicirate s najvećim neprijateljem i komunikacija se pretvara u rat? Komunikacija je osnova za ostvarivanje uzajamnih odnosa. O fenomenu komunakacije razgovaraćemo sa terapeutom porodičnog rasporeda prof. Vladom Ilićem.

U nastavku:

U Jutarnjem i priča o Školi za trudnice. Oko hiljadu budućih majki godišnje se za porođaj priprema u Školi za trudnice koja radi u sklopu Savjetovališta za reproduktivno zdravlje u Domu zdravlja Podgorica. Sve one imaju isti cilj - da na svijet donesu zdravu bebu, a da im to što bezbolnije i ljepše prođe stara se tim doktora specijalista koji ih pripremaju za rađanje novog života i prve dane roditeljstva.

Predstavljamo publikaciju u sklopu projekta: „Očuvanje i razvoj nacionalnog identiteta - promocija istorije, kulture, jezika i drugih obilježja nacionalnog identiteta romske i egipćanske populacije na teritoriji opštine Nikšić" autora mr Sokolja Beganaja i mr Tatjane Perović. Beganaj je prvi pripadnik romske populacije sa diplomom magistra u Crnoj Gori. Radi u Ministarstvu za ljudska i mnjinska prava u Odjeljenju za unapređenje položaja Roma i Egipćana, gdje daje puni doprinos integraciji svoje zajednice u crnogorsko društvo. Beganaj I Perović biće gosti Jutra.

Predstava „Pogled s mosta“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u subotu 14. januara u 20 sati u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Po drami američkog klasika Artura Milera predstavu je režirao Milan Karadžić. Poklanjamo karte za predstavu, a naš gost biće glumac Emir Ćatović.

14. Januara 1888. otvoren je na Cetinju Zetski dom, crnogorsko knjaževsko pozorište, u kome je izvedena predstava »Balkanska carica« po dramskom tekstu knjaza Nikole. U rubrici Spomenici arhitekture Cetinja, emitovaćemo priču o Zetskom domu.

Bar će od 28. do 30. aprila biti domaćin Balkanskog prvenstva u bodi bildingu, fitnesu i bodi fitnesu. Crnogorskom savezu to je veliko priznanje, imajući u vidu činjenicu da je prošla tek godina od njegovog osnivanja. Gosti predstavnici Saveza.
Ovaj dan posebno je važan za emisiju “Zapis”, kolege Miomira Maroša. Upravo 14 januara, prije 15 godina snimljena je prva emisija, a da se “istorija ponavlja” posvjedočiće sam autor...

Naša ekipa sa terena izvještavaće sa gradskog klizališta, ali i uputiti apel za akciju prikupljanja starih jakni i odjeće koja će se u subotu poslijepodne održati kod Sahat kule.

Od zanimljivosti iz svijeta izdvajamo priču o Ikea muzeju koji se nalazi na mjestu na kome je osnivač kompanije Ingvar Kamprad prvi put otvorio trgovinu 1958. godine.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, i redovne rubrike...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније