Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

28. 01. 2018. 22:25 >> 21:53

SA MARIJOM MARKOVIĆ

Tema Jutra: Vantjelesna oplodnja

U Jutarnjem programu govorimo o ostvarivanju prava na postupak vantjelesne oplodnje. U prvih deset mjeseci 2017. godine Fond za zdravstveno osiguranje odobrio je 429 postupaka vantjelesne oplodnje, što je za tri više nego 2016, što je državu koštalo oko 680.000 eura. Kako država pomaže parovima u borbi za potomstvo, koliko se pokušaja vantjelesne oplodnje finansira iz budžetske kase i ko u sistemu javnih zdravstvenih ustanova pruža te usluge-jedna je od centralnih tema Jutra.

U nastavku o:

- Zahtjevima NVO “Voz neprebola” da Tužilaštvo i država ponovo pokrenu postupak za utvrđivanje odgovornosti za nesreću na Bioču. Željeznička tragedija se dogodila 23. januara 2016. kada je lokalni elektromotorni voz na izlasku iz tunela iskliznuo iz šina. Sva četiri vagona su se survala u provaliju. Zbog nesreće je na šest godina osuđen jedino mašinovođa Slobodan Drobnjak, dok je 11 zaposlenih u Željeznici oslobođeno odgovornosti.

- Aktivnostima Studentskog ombudsmana. Tokom prethodne godine na adresu Studentskog ombudsmana pristiglo je 18 prigovora studenata državnog univerziteta, pri čemu se najviše žalbi odnosilo na kršenje pravila studiranja na osnovnim studijama od strane profesora. Više u razgovoru sa Studentskim ombudsmanom, Stefanom Boljevićem.

- U redovnoj kontakt rubrici “Plodovi jutra” govorimo o Kalemljenju rasada povrća.Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Branka Nikolić iz Savjetodavne službe za biljnu proizvodnju, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

-U Jutarnjem ćete gledati reportažu o čovjeku koji je nakon teške povrede promijenio odnos prema životu i porodici, a neke od zanimiljivih priča stižu nam iz Bijelog Polja, Plužina i Herceg Novog.

Najavljujemo:

- Pilot projekat "Parking servisa". Riječ je o ugradnji senzora ispod asfalta sa ciljem registracije slobodnih parking mjesta na uličnim parkiralištima. U kojim će se djelovima grada vršiti ugradnja senzora, slušamo od Nusreta Canovića-direktora te gradske službe.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Biće riječi o novom projektu Instituta za javno zdravlje a posjetićemo i Studenstki parlament kako bismo informisali studente o izmjenama sa upisnim rokovima.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike:Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније