Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

02. 11. 2018. 21:58 >> 21:34
1

U JUTARNJEM

O kvalitetu vazduha u CG

Povodom Svjetskog dana čistog vazduha koji se obilježava u subotu 3. novembra u emisiju govorimo o kvalitetu vazduha u Crnoj Gori.

Naš sagovornik biće šef jedinice za mjerenje kvaliteta ambijentalnog vazduha i uslova radne sredine u Centru za ekotoksikološka ispitivanja (CETI) Radomir Žujović. Kakav je uticaj kvaliteta vazduha na zdravstveno stanje stanovništva saznaćemo u Institutu za Javno zdravlje.

U nastavku:

U EU kutku bavimo se pravnom tekovinom Evroske unije. Crna Gora, kao država kandidat dužna je da do datuma pristupanja EU pripremi nacionalnu verziju pravne tekovine. U pitanju je najveći pravni i prevodilački izazov državne uprave u istoriji CG. Šta podrazumijeva pravna tekovina EU, kako teče proces prireme i šta podrazumijeva, saznaćemo od Jelene Samardžić Kotri iz Kancelarije za evropske integracije.

Gotovo svi motivacioni programi potenciraju pozitivno mišljenje. Sve nas privlači formula uspjeha i kako najbrže do nje. Očekujemo promjene, želimo da se dogode brzo i da budu pozitivne. Ali, taj put obično nije pravolinijski. Kakav je zaista i zašto nam treba pomoć na tom putu, reći će nam profesorica književnosti i motivacioni trener Dijana Raičković.

Drugu epizodu serije “Grudi” rediteljke Marije Perović emitujemo u subotu u 20.05h na prvom programu. Tim povodom ugostićemo glumice Branku Femić i Mariju Đurić.

Glumica Anđelija Rondović i pijanistkinja Tamara Jašović osvojile su treće mjesto na Međunarodnom takmičenju melodrame “Zdeněk Fibichˇ” koje se održalo u Pragu (Češka Republika). Prenijeće nam utiske.

Crnogorski sportisti imali su sjajan nastup na 26. Svjetskom prvenstvu u šotokan karateu u Moldaviji. Reprezentaciju Crne Gore u Kišinjevu predstavljalo je devet takmičara. Milica Mićović osvojila je srebrnu medalju, dok su se Dražen Šutović i Tijana Mijušković okitili bronzom. Biće naši gosti.
Crnogorski muzičar Goran Stjepčevič predstaviće u našem programu obradu pjesme “Spalila si sve” Bojana Bajramovića.
Ekipa sa terena, pored redovnih servisnih informacija, uživo izvještava :

-o kvalitetu vazduha u našoj zemlji;
- sa Prvenstva Crne Gore u daljinskom jahanju;
- sa časa mentalne aritmetike u prirodi;

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića iz Butana, najsrećnije zemlje na svijetu.

U Tv arhivu (subota 12.05h, I program), price iz serijala SUSRETI, snimljene sredinom 70-tih, aktuelne i danas. Zeta film, preduzece za promet filmova, obilježilo je 76. dvije decenije rada, a u Nikšiću je sve bilo spremno za početak izgradnje čuvenog Doma revolucije. Arhitekta i autor projekta Marko Mušić objašnjava ideju memorijalnog kompleksa kao mjesta koje aktivno živi i koja je pobjedila na tadašnjem jugoslovenskom konkursu. Projekat je podržala i arhitektica Svetlana Kana Radevi.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće krem čorbu sa povrćem.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Okom gledalaca, Meridijani, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније