Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

03. 11. 2018. 22:00 >> 21:37

U JUTARNJEM

O osobama sa invaliditetom u saobraćaju

Tema Jutra: Osobe sa invaliditetom - učesnici u saobraćaju. Ministarstvo saobraćaja finansiraće projekat koji će realizovati Savez slijepih CG tokom kojeg će se održati radionice za predstavnike auto škola, javnih prevoznika, taksi sluzbi. Kako podići svijest društvene zajednice o osobama sa invaliditetom koje su aktivni učesnici u saobraćaju, i kao pješaci i kao vozači, saznaćemo od koordinatora projekta iz Saveza slijepih Crne Gore Andrije Samardžića.

U nastavku:

Najavljujemo prvo takmičenje učenika crnogorskih srednjih škola iz oblasti elektrotehnike „Energija u žici“, u organizaciji Udruženja nastavnika elektrotehnike Crne Gore (UPECG) iz koga nam u goste stiže Nikolija Kaljević i Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) -gošća- PR Marija Jovović.

U priči Jutra govorimo o revolucionarnoj metodi podmlađivanja reproduktivnih organa, koja posebne rezultate daje kod prijevremenog popuštanja funkcije jajnika, za koje medicina do skoro nije imala adekvatno rješenje. Pozitivan efekat metode je i odlaganje menopauze i stimulisanje začeća. Podrazumijeva transplantaciju genetski aktiviranog sopstvenog tkiva u jajnike. Naš sagovornik na ovu temu biće ginekolog , akušer prof. Dr Aleksandar Ljubić.

Predstavljamo oktobarsko izdanje međunarodnog naučnog časopisa „Journal of Anthropology of Sport and Physical Education- JASPE“. Pored toga što to se našao u 22 indeksne baze, dvogodišnji rad bilježi 70 naučnih radova autora iz 10 država svijeta. JASPE, koji izlazi četiri puta godišnje, izdaje Montenegrosport u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorskom sportskom akademijom. Naš gost biće urednik dr sc. Bojan Mašanović.
Marko Radonjic je dugogodisnji reprezentativac Crne Gore u boksu a u decembru će boksovati za zvanicnog prvaka svijeta u GBU federaciji. Marko je član jedne od najjačih promoterskih kuća u Evropi i svijetu -u Saurlend timu ,a njegov menadzer je Rajner Gotvald. Marko će biti gost Jutra i direktor Bokserskog saveza Crne Gore Dragan Đuričković.
Zvanično najljepša Crnogorka, naša mis Natalija Gluščević putuje na Izbor za mis svijeta koji će se 8. decembra održati u kineskom gradu Sanji. Za naš program govoriće o pripremama i olekivanjima. Sa nama će biti i PR tima naše misice Nikolina Lončar.

Modni kreator Amel Basini uskoro će svoje kreacije predstaviti i u našoj zemlji. Biće gost Jutra.

Baletska škola “Princeza Ksenija” imala je izuzetno zapažen nastup u Kini na gala koncertu festivala “Blossoming Dream" u okviru “Beijing Dance Akademy” sa koreografijom "A moment of Grace" koju potpisuje maestro Antoni Midlton iz Velike Britanije, gostujući profesor savremenog pokreta u školi. Potpisivana su još dva nova Ugovora sa institucijama obrazovanja i 
kulture Kine, što će uveliko doprinijeti razvoju baletske umjetnosti u našoj zemlji. Direktorica škole Vanja Pantović biće naša gošća i balerine koje su bile na Akademiji u Kini Mina Milovac, Jelena Boljević, Milana Vujović, Radmila Škuletić i Ksenija Kankaraš.

Ekipa sa terena, pored servisnih informacija uživo informiše:

-o Svjetskom danu klimatskih promjena;

-o Radionici alternativne fotografije;

-iz OŠ Štampar Makarije, učenici škole pripremaju čas biciklizma;

-Sa Dizajners marketa u Delti, na kome će biti predstavljeni najbolji primjeri kreativnosti i preduzetništva kroz selekciju autentičnih proizvoda i rukotvorina domaćih dizajnera i proizvođača;

-Emitujemo i novu putopisnu avanturu Edina Krnića iz Butana.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније