Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

29. 07. 2023. 07:09 >> 07:10

VRIJEME DANAS

Pretežno sunčano i malo toplije, do 35 stepeni

Na sjeveru Crne Gore ujutro će po kotlinama ponegdje biti kratkotrajno magla, tokom dana pretežno sunčano i malo toplije, a poslijepodne lokalno umjeren razvoj oblačnosti. Najviša dnevna temperatura od 25 do 32 stepena. Na jugu, pretežno sunčano i malo toplije, popodne uz slab do umjeren razvoj oblaka u centralnim planinskim predjelima. Temperatura u najtoplijim mjestima oko 35 stepeni.

Crna Gora - SJEVER (sjutra)

Na sjeveru Crne Gore: ujutro po kotlinama ponegdje kratkotrajno magla, tokom dana pretežno sunčano i malo toplije, a poslijepodne lokalno umjeren razvoj oblačnosti. Tek ponegdje u planinama moguća je kratkotrajna kiše s grmljavinom.
Najviša dnevna temperatura od 25 do 32 stepena.

Crna Gora - JUG (sjutra)

Na jugu, pretežno sunčano i malo toplije,popodne uz slab do umjeren razvoj oblaka u centralnim planinskim predjelima. Temperatura u najtoplijim mjestima oko 35 stepeni.

MORE, malo talasasto. Vjetar ujutro slab do umjeren sjeveroistočni, tokom dana umjeren zapadni, a na jugoistoku popodne pojačan sjeverozapadni. Temperatura mora oko 27 stepeni. UV index, vrlo visok, oko 9 UV jedinica.

Crna Gora (tri dana - Sjever)

Narednih dana, na sjeveru, tokom dana pretežno sunčano i toplije a popodne i naveče prolazno naoblačenje ponegdje sa uslovima za kratkotrajnu kišu sa grmljavinom. U ponedjeljak, promjenljivo oblačno, povremeno i mjestimično sa kišom u popodnevnim satima lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Popodne i naveče umjeren sjeveroistočni vjetar.

Crna Gora tri dana - Jug

Na jugu, u nedjelju, pretežno sunčano, popodne u centralnim planinskim predjelima i u regionu Orjena pojačan razvoj oblaka sa uslovima za sporadičnu pojavu kratkotrajne kiše sa grmljavinom. U ponedjeljak, na primorju pretežno sunčano i toplo, u centralnim predjelima djelimično oblačno sa dužim sunčanim periodima ali i sa uslovima za lokalnu pojavu krakotrajne kiše sa grmljavinom prvenstveno u planinskim predjelima.

EVROPA

Sjutra će veći dio kontinenta biti pod uticajem ciklona sa centrom u oblasti britanskih ostrva koji na zapadu Evrope u pravcu centralnih dijelova i dalje prema istoku, zatim u oblasti Baltika i regiona Alpa donosi kišu a u popodnevim satima u centralnim djelovima jače pljuskove s grmljavinom.

Na jugu kontinenta i u oblasti Mediterana dominira topla vazdušna masa koja donosi uglavnom sunčano i toplo vrijeme.
Temperatura od 17 u Helsinkiju do 37 u Madridu, a na jugoistoku Španije oko 40 stepeni.

BALKAN

Na Balkanu u većini mjesta sunčano i toplo na sjeveroistoku, u regionu Rumunije promjenljivo povremeno sa kišom. Popodne na području Slovenije i na istoku u planinama jači razvoj oblaka sa uslovima za lokalnu kišu s grmljavinom. Temperatura u najtoplijim dielovima do oko 36 stepeni.

Interesantni podaci - 28. jula 2021. godine na sjeveru Crne Gore izmjerene su najviše temperature. U Kolašinu izmjerena je istorijski najviša temperatura za jul od 35,4 stepena, dok je istog dana u Bijelom Polju temperatura dostigla 37,5 stepeni. 28. jula 2021. godine u Podgorici temperatura je dostigla 41,1 stepen i ovo je najviša temperatura za današnji dan u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније