Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ TVCG ]

26. 10. 2023. 06:37 >> 06:37

NAJAVLjENE PADAVINE

Kiša i pljuskovi, narednih dana vjetrovito

U Crnoj Gori danas će biti kiše i pljuskova.

Na sjeveru će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Ponegdje je moguća slaba kiša, uglavnom na početku sjevernih predjela.

Južni vjetar će oslabiti. Temperatura vazduha od 14 do 21 stepen.

Na jugu umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša ili pljusak sa grmljavinom. Više i češće padavine u jugoistočnim predjelima.

Južni vjetar će oslabiti, ali će tokom noći ponovo pojačati. Temperatura od 22 do 24 stepena.

More će biti umjereno talasasto do talasasto. Vjetar južni umjeren do jak. Temperatura mora oko 22 stepena.

Narednih dana na sjeveru, u petak povremeno kiša ili pljusak sa grmljavinom i vjetrovito. Više padavina na početku sjevernih predjela u drugom dijelu dana. U subotu promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a prijepodne je ponegdje moguća još slaba kiša.

Jak južni vjetar će u subotu znatno oslabiti. Temperatura vazduha bez bitnije promjene.

Na jugu, u petak kišovito, povremeno pljuskovi i grmljavina, naročito poslijepodne, a u subotu promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uglavnom, prijepodne ponegdje još slaba kiša.

U petak pojačan i jak jugoistočni vjetar, u subotu će bitno oslabiti. Temperatura vazduha u subotu u manjem porastu.

Prognoza za Evropu 

I dalje se nastavljaju talasi u jugozapadnoj visinskoj struji kao periferiji prostranog ciklona sa Atlantika i donose mjestimičnu kišu ili pljusak sa grmljavinom, u većem dijelu zapadne, južne i centralne Evrope, kao i jak južni i zapadni vjetar.

Danas će nešto više padavina biti na Pirinejima, Francuskoj i na području Rusije gdje će ponegdje padati i slab snijeg.

Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku i dalje postoji ciklon sa veoma hladnim vazduhom i slabim padavinama. Temperatura vazduha od -1 stepen u Moskvi do 28 u Atini.

Prognoza za Balkan

Na Balkanu promjenljivo oblačno, mjestimično uz slabu kiše, češće duž jadranske obale, a na području Grčke prijepodne i pljuskovima sa grmljavinom.

Mjestimično će duvati umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar.

Temperatura vazduha uglavnom od 18 do 28 stepeni.

Zanimljivost

U Podgorici je 25. oktobra 2006. godine izmjerena je najviša temperatura za jučerašnji dan od 27 stepeni, a na primorju 1964. godine izmjerena je najviša temperatura od 27,4 stepena koliko je bilo u Baru.

Na području Glavnog grada, noć između 24. i 25. oktobra sa temperaturom do 16,3 stepena bila je najtoplija noć za današnji dan u posljednjih 70 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније