Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 08. 2015. 10:37 >> 10:26
3

AKO NE OTKAŽU VJEŽBE

Pjongjang prijeti napadom na SAD

Sjeverna Koreja zaprijetila je napadom ukoliko SAD ne otkaže multinacionalne vojne vježbe, čiji je početak zakazan za ponedeljak, javlja CNN.

Južna Koreja svake godine zajedno sa SAD i ostalim saveznicima izvodi vojne vežbe pod nazivom "Ulchi-Freedom Guardian", čiji je cilj poboljšati vojnu spremnost, zaštititi regiju i održati stabilnost na Korejskom poluostrvu. Baš kao što se vojne vežbe održavaju svake godine, tako i Sjeverna Koreja redovno prijeti napadom.

"Što su vježbe intenzivnije, to je potrebna i jača vojna reakcija", izjavio je predstavnik za medije sjevernokorejske Nacionalne komisije za odbranu.

Zvaničnik američkog Stejt departmenta rekao je da su SAD svjesne prijetnji i dodao da su vojne vježbe transparentne, fokusirane na odbranu i osmišljene tako da se poveća vojna spremnost Južne Koreje i regije.

"Te vojne vježbe su jasan pokazatelj američke posvećenosti alijansi", rekao je američki zvaničnik.

Iz Pjongjanga su poručili da je Sjeverna Koreja nepobjediva sila, koja posjeduje opremu nepoznatu ostatku svijeta.

Pretnje vojnom akcijom nisu ništa novo kada je reč o režimu Kim Džong Una, ali su ovog puta mnogo ozbiljnije.

- Vojska i narod nisu više ono što su bili u prošlosti kada su se puškama borili protiv američkih nuklearnih bombi. Severna Koreja je nepobediva sila i poseduje opremu koja je nepoznata ostatku sveta - poručili su sjevernokorejski zvaničnici.

"Ako SAD žele da njihova teritorija bude sigurna, onda moraju da odustanu od vojnih vežbi", poručeno je iz Sjeverne Koreje.


Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније