Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 08. 2015. 08:34 >> 08:26

IZUZETNO JAKA

Eksplozija u Kini snimljena iz svemira

Eksplozija koja je usmrtila najmanje 112 osoba u kineskom gradu Tjencinu snimljena je iz Zemljine orbite.

Fotografije koje je uradio meteorološki satelit objavila je Japanska meteorološka agencija, a prikazuje oblak crnog dima koji je ispušten u trenutku eksplozije koja se desila 12. avgusta.

Četiri dana nakon tragedije spasilačke službe tragaju za 95 nestalih osoba, dok je u bolnicama završilo najmanje 722 teže i lakše povrijeđenih.

Eksploziju čiji se tačni uzrok još uvijek utvrđuje, a za koju se vjeruje da je pokrenuta miješanjem hemikalija sa vodom, desila se u 22:50 sati po lokalnom vremenu. Prva eksplozija registrovana je i kao potres jačine 2,3 stepena po Rihterovoj skali.

Druga, mnogo jača eksplozija koja je uzrokovala i najviše smrtnih slučajeva, osjetila se kilometrima daleko, a iza sebe je ostavila oblak dima u vidu velike gljive.

Tri dana nakon tragedije, vlasti su naložile evakuaciju stanovništva u krugu od tri kilometra od mjesta eksplozije uslijed detekcije opasnog sodijum cijanida. Pretpostavlja se da je na mjestu nesreće bilo smješteno najmanje 700 tona opasne hemikalije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније