Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

01. 09. 2015. 13:45 >> 13:34

SUKOBI U KIJEVU

Preminuo još jedan ukrajinski policajac

Dvojica policajaca umrla su od posljedica povreda zadobijenih juče u neredima ispred parlamenta u Kijevu, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine.

U bolnici je zbrinuta 141 povrijeđena osoba, od kojih desetoro ima teže povrede. "Još jedan pripadnik Nacionalne garde podlegao je povredama", navodi se u današnjem saopštenju.

Policija i ekstremno desničarski demonstranti sukobili su se juče ispred parlamenta nakon što su poslanici posle burne rasprave u Skupštini (Vrhovnoj Radi) u načelu usvojili nacrt promjena Ustava koje predviđaju veću autonomiju za proruska područja u Donbasu na istoku zemlje.

Kako je navedeno u saopštenju, oko 30 osoba je uhapšeno nakon nereda, a 18 je ostalo u pritvoru.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko najavio je polovinom jula ustavne reforme za veću autonomiju područja na istoku Ukrajine pod kontrolom proruskih pobunjenika.

Međutim, prema nacrtu, nije potvrđen status poluautonomije teritorija pod kontrolom pobunjenika, kako to oni zahtijevaju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније