Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 10. 2015. 11:27 >> 11:17

AVGANISTAN

Ponovo oslobođen Kunduz

Avganistanske trupe, uz podršku vojnika zapadnih sila, preuzele su danas kontrolu na Kunduzom, strateški važnom gradu na sjeveru te zemlje, koji su početkom sedmice osvojili talibani, saopštio je portparol MUP-a te zemlje Sedik Sediki.

"Operacija čišćenja grada i dalje traje. To bi moglo da potraje nekoliko dana", naglasio je. Sedik je istakao da su grad vladine snage stavile pod kontrolu kasno sinoć, oko tri sata i 30 minuta.

Prema njegovim rečima, oko 200 talibanskih boraca je poginulo u sukobima. Sediki, međutim, nije naveo da li ima žrtava među vladinim snagama.

Avganistanskim vojnicima i policajcima su pomagale i specijalne snage NATO-a, koje su juče stigle na bojište. 
Kunduz je jedan od najvećih i najbogatijih gradova Avganistana s 30.000 stanovnika, a istoimena provincija jedna od žitnica te zemlje. To je prva urbana oblast koju su talibani zauzeli od invazije koju su predvodile SAD 2001. i njihovog naknadnog svrgavanja s vlasti, i najozbiljniji neuspjeh vlade predsednika Ašrafa Ganija od njegovog dolaska na vlast prije godinu dana

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније