Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic ]

04. 10. 2015. 12:59 >> 12:54

POGODILI 10 META ID

Rusi bombardovali kamp za obuku terorista

Ruski avioni su u posljednja 24 sata izveli 20 novih vazdušnih udara u Siriji i pogodili deset meta Islamske države, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane na svom sajtu.

U udarima je pogođen kamp za obuku terorista, kao i fabrika za proizvodnju pojaseva koje koriste bombaši-samoubice da bi se opasali eksplozivom, navodi se u saopštenju, a prenio je Rojters.

"Kao rezultat naših vazdušnih napada na mete Islamske države, uspjeli smo da poremetimo njihov kontrolni sistem i linije snabdjevanja te terorističke organizacije, a takođe smo prouzrokovali značajnu štetu na infrastrukturi koju oni koriste za pripremu terorističkih akcija", saopštilo je rusko Ministarstvo, dodajući da se kampanja bombardovanja proširuje.

Rusija je prije tri dana pokrenula vojne operacije protiv ID u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније