Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 11. 2015. 18:24 >> 18:16
7

"ZASTAVA ORUŽJE" POTVRDILO

Jugoslovensko oružje pucalo po Parizu

Generalni direktor fabrike "Zastava oružje" iz Kragujevca Milojko Brzaković potvrdio je da oružje koje je pronađeno u Parizu, nakon terorističkih napada, proizvedeno u fabrici "Zastava oružje" u Kragujevcu u vrijeme bivše Jugoslavije.

Brzaković je izjavio Radiju Slobodna Evropa da je ta fabrika MUP-u Srbije dostavila sve informacije i dokumentaciju o oružju koje je proizvedeno u toj fabrici, a korišćeno u terorističkim napadima prije dvije nedjelje u Parizu.

"Dobili smo zahtjev sa brojevima oružja za koje se traži informacija kada je i kome otpremljeno, a koje je nađeno prilikom teroističkih napada u Parizu", kaže Brzaković.

On je potvrdio da oružje koje je pronađeno u Parizu, nakon terorističkih napada, proizvedeno u fabrici "Zastava oružje" u Kragujevcu u vrijeme bivše Jugoslavije.

"To oružje, sa brojevima, koje je tamo nađeno, proizvedeno je u fabrici 'Zastava oružje' za vrijeme bivše Jugoslavije i otpremljeno je u vojne pošte koje su se tada nalazile na teritorijama tadašnjih republika Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To oružje je u međuvremenu, ko zna na koji način i kako mogla da stignu u bilo koji kraj svijeta", rekao je Brzaković.

Brzaković kaže, da je u međuvremenu, iz tadašnjih vojnih arsenala, to oružje, ko zna kako, moglo da stigne u bilo koji kraj svijeta, a njegove navode potvrđuje i vojni analitičar Ljubodrag Stojadinović.

"Mislim da je trgovina i krijumčarenje oružja, pored droge i farmaceutskih sredstava, najunosnija grana krijumčarenja i postoji bar desetak mogućnosti da se puške iz 'Zastave' nađu bilo gdje u svijetu", kaže Stojadinović.

Prema dokumentima koje su njemački istražitelji predali kancelariji tužioca, napadači iz Pariza su navodno, početkom novembra, naručili puške preko interneta od švercera oružjem iz Njemačke.

U porudžbini su bile i dvije "Zastavine" puške M70 napravljene za vrijeme bivše Jugoslavije.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније