Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

30. 12. 2015. 08:30 >> 08:16
1

AMBASADOR SIRIJE

Erdogan bi da oživi Otomansko carstvo

Turska podržava terorističke grupe i prikriva njihovu invaziju na Siriju, a turski lider Redžep Tajip Erdogan želi da oživi Otomansku imperiju.

To je izjavio ambasador Sirije pri Ujedinjenim nacijama, Bašar al Džafari, koji je tražio od UN da stane na put zločinima koje čini Ankara.

"Od 2011. godine Sirija je u neprekidnom ratu protiv naoružanih terorističkih grupa, čiji članovi dolaze iz preko 100 zemalja. Te grupe dobijaju novac, oružje i logističku podršku država iz regiona, ali i šire", naveo je al Džafari. 

Prema njegovim riječima, najaktivniju ulogu u podršci džihadistima igra predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan. 

"Tokom krize, turski uticaj na Siriju je viđen u nekoliko oblika, uključujući direktno učešće Erdoganovog režima i vojske u operacijama koje su za cilj imale podršku teroristima. Obaranje ruskog aviona je još jedan primjer toga da Ankara učestvuje u krijumčarenju sirijske nafte i oružja za teroriste. Erdogan želi da oživi Otomansko carstvo. Tražim od UN da zauzme čvrst stav po ovom pitanju i da spriječi zločine Ankare“, zaključio je al Džafari.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније