Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

08. 02. 2016. 23:08 >> 22:53
4

"MORA BITI ODGOVORA"

Rusija će odgovoriti na gomilanje NATO snaga

Izaslanik Rusije pri NATO-u, Aleksander Gruško, izjavio je danas da će Moskva odgovoriti na gomilanje snaga Alijanse blizu ruskih granica.

U obraćanju na televiziji Gruško je rekao da raspoređivanje snaga NATO-a u istočnoj Evropi "ne može ostati bez vojno-tehničkog odgovora".

Gruško je naglasio da Rusija neće dozvoliti da njeni bezbjednosni interesi budu ugroženi, ali nije želio da kaže kakve će konkretno poteze povući Moskva.

Od kako je ukrajinska kriza ozbiljno narušila odnose Rusije i Zapada, SAD i njeni zapadni saveznici stacionirali su dodatno naoružanje u članicama NATO u centralnoj i istočnoj Evropi.

Pentagon planira da učetvorostruči izdatke za jedinice i obuku u Evropi kao deo napora da se utiče na politiku Rusije.

Moskva već dugo kritikuje aktivnosti NATO-a blizu ruskih granica kao pretnju njenoj bezbjednosti.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније