Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me [ Beta ]

09. 02. 2016. 21:58 >> 21:45
1

10 MRTVIH, 150 POVRIJEĐENIH

Njemačka: Pronađene crne kutije iz vozova

Broj poginulih u sudaru dva putnička voza na jugu Njemačke povećao se na 10, pošto je jedna povrijeđena osoba umrla u bolnici, saopštili su večeras zvaničnici novi bilans žrtava. Spasioci su pronašli dvije crne kutije, dok se za trećom još traga na mjestu sudara.

Njemački ministar saobraćaja Aleksander Dobrint izjavio je da crne kutije najvjerovatnije sadrže ključne podatke o uzrocima nesreće u kojoj je poginulo deset ljudi, 150 osoba je povrijeđeno, od čega je devet u kritičnom stanju, prenosi britanski list Gardijan. 

Portparol policije Štefan Zontag rekao je i da je jedna osoba nestala poslije jutrošnjeg sudara i da policija nema "ništa osim nade" da će je naći u olupinama.

Sudar dva regionalna voza dogodio se oko 7.00 kod Bad Ajblinga, oko 60 kilometara jugoistočno od Minhena, između Rozenhajma i Holckirhena.

Privatna kompanija za željeznički transport "Bajeriše Oberlandban" (Bayerische Oberlandbahn), čija su se dva voza sudarila, saopštila je na sajtu da su oba voza "Meridijan" djelimično izletjela iz šina, ne navodeći uzrok sudara.

Mediji su prethodno javili da je jedan voz izletio iz šina i da je u pitanju čeoni sudar.

Foto: Beta/AP

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније