Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 02. 2016. 08:27 >> 08:12
1

STRANAČKI IZBORI

Sanders i Tramp pobjednici u Nju Hempširu

Demokrata Berni Sanders i republikanac Donald Tramp pobijedili su na stranačkim izborima u američkoj saveznoj državi Nju Hempšir u trci za predsjedničkog kandidata Bijele kuće, javile su danas svjetske agencije.

 

 

 

Sanders (74) osvojio je 59 odsto glasova ispred demokratske kandidatkinje Hilari Klinton koja je dobila 39 odsto glasova birača te države.

"Narod želi instinske promjene u SAD", rekao je Sanders poslije objavljenih rezultata i dodao da mu je Hilari Klinton "ljubazno" čestitala na pobjedi.

Milijarder Tramp (69) dobio je 34 odsto glasova a iznenađenje predstavlja guverner iz Ohaja Džon Kasič koji je sa 16 odsto osvojio drugo mjesto poslije Teda Kruza i Marka Rubija.

Tramp je poslije objavljivanje rezultata rekao da će "Americi vratiti veličinu".

Naredni stranački izbori biće održani krajem feburara u Nevadi i Južnoj Karolini.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније