Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92/Tanjug ]

15. 02. 2016. 14:53   >>  14:37

NE I KOPNENE SNAGE

Poljska spremna da šalje avione u Siriju

Članica NATO-a Poljska je danas saopštila da je spremna da pošalje četiri vojna aviona F-16 u borbu protiv takozvane Islamske države u Siriji i Iraku.

Ta najava stigla je nakon što je NATO prošle nedjelje signalizirao da razmatra mogućnost da se priključi koaliciji na čelu sa SAD, koja se bori protiv džihadista, prenijela je agencija AFP.

"Spremni samo da učestvujemo u vazdušnim patrolama i predložili smo slanje četiri aviona", izjavio je savjetnik za bezbjednost poljskog predsjednika Pavel Soloh za Poljski radio i istovremeno isključio mogućnost slanja kopnenih trupa.

Soloh je naveo da poljska ponuda predstavlja "izraz solidarnosti sa našim saveznicima" i dodao da "Poljska očekuje istu solidarnost" od NATO-a kad je riječ o bezbjednosti duž istočne granice Alijanse.

Istočnoevropske članice NATO-a, uznemirene zbog ukrajinske krize i ruske aneksije Krima 2014, od Alijanse zahtevaju da za stalno stacioniraju svoje trupe na istočnom boku članica NATO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније