Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 02. 2016. 10:28 >> 10:16
5

REPUBLIKANSKA DEBATA

"Šta bi, dođavola, Tramp radio kao predsjednik?"

Iako Donald Tramp nije uopšte prisustvovao na posljednjoj debati na Foks njuzu, njegovi republikanski rivali utrkivali su ko je njemu najbolja alternativa.

  

 

 

Tako je Tramp još jednom bio centralna figura, a nije se čak ni pojavio, piše „Gardijan“.

Tokom dvosatne debate četiri republikanska kandidata za nominaciju na predsjedničkim izborima pokušavala su da budu u istoj ravni sa Trampom, međusobno se napadajući ko bi milijarderu bio najbolja alternativa.

Senator iz Teksasa Ted Kruz izjavio je da bio on bio najbolji kandidat svoje stranke jer istraživanja javnog mnjenja pokazuju da bio on pobijedio bivšu državnu sekretarku Hilari Klinton ukoliko ona bude kandidat demokrata. 

„Donald stalno gubi od Hilari. Ja stalno dobijam Hilari. Pitanje koje se sada postavlja je šta uraditi da spriječimo nominaciju kandidata koji će izgubiti izbore ili šta uraditi ukoliko Donald pobijedi na izborima, ko zna što bio on, dođavola, uradio kao predsjednik“, rekao je Kruz tokom intervjua u Hjustonu. 

 

 

Osim toga, podsjetio je birače da je on jedini kandidat za kojeg je dokazano da može da pobijedi Trampa. 

Podsjećamo, Kruz je pobijedio na „prajmaris“ u Ajovi. Međutim, od tog trenutka Tramp je zaključno sa Nevadom ostvario tri uzastopne pobjede i osigurao svoju poziciju favorita pred „Super utorak“ 1. marta kada se glasa u 15 saveznih država. 

Senator Floride Marko Rubio rekao je da bi on mogao da bude ujedinitelj partije, kao i da njegova baza birača tek treba da raste. 

  

„Mogu da pobijedim. Mogu da ujedinim ovu partiju. Mogu da je povećam i pobijediću na ovim izborima. Demokrate očajnički ne žele da se kandiduju protiv mene, zato mene napadaju više nego bilo koga drugog u ovoj trci“, rekao je Rubio.

Prema riječima Teda Kruza, među republikancima je sada trka trojice kandiata – njega, Trampa i Marka Rubia. Inače, Rubio i Kruz su se posljednjih dana žestoko napadali međusobno kako bi se profilisali kao alternativa Trampu. 

Guverner Ohaja Džon Kasić i neurohirurg u penziji Ben Karson pritisnuti su da brane legitimnost svoje kampanje jer su ih drugi kandidati optuživali da bacaju glasove birača. 

„Ukoliko ja izađem iz trke Donald Tramp će pobijediti u Ohaju i to bi bio kraj. Namjeravamo da idemo dalje, ne zaustavljamo se i ja ne odustajem“, odgovorio je na to Kasić. 

Karson je koristio druge argumente, rekao je da je on jedini kandidat koji nema podršku političkih i medijskih elita. 

„Zašto stojim ovdje. To je kao gubitak djeteta... Užasna stvar, učinićete sve da se to ne dogodi. E pa, mislim da smo u procesu gubitka svoje zemlje. U kritičnom je stanju trenutno“, istakao je Karson. 

Podsjećamo, ovo nije prvi put da Tramp ne učestvuje u debati na Foks njuzu, nije učestvovao ni na prošloj, a razlog je voditeljka Megin Keli. 

U utorak republikanski kandidati boriće se za glasove u Hjustonu, samo pet dana pred „Super utorak“. Demokratama u subotu slijedi glasanje u Južnoj Karolini. 

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније