Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

30. 04. 2016. 23:16   >>  23:01

VAŠINGTON

Žena prvi put dekan vojne akademije Vest Point

Američka vojna akademija Vest Point u blizini Njujorka prvi put će imati ženu za dekana te prestižne ustanove, saopšteno je danas u Vašingtonu.

Predsjednik SAD Barak Obama imenovao je Sindi Džeb da vodi Savjet akademije, navela je ta ustanova osnovana 1802. godine.

Obaminu odluku još treba da potvrdi Kongres.

Sindi Džeb će dobiti čin generala kao i još jedna žena, Dajana Holand, koja je od 1. januara na čelu škole kadeta Vest Pointa.

Žene igraju sve značajniju ulogu u američkoj vojsci u kojoj predstavljaju skoro 16 odsto radne snage.

Obamina administracija odlučila je da žene mogu da pristupe svakom borbenom položaju u vojsci, uključujući i najtežim, kao što su specijalne jedinice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније